Waar de koffiebonen van mijn koffie vandaan komen

koffiebonen

Een kopje koffie is voor veel mensen simpelweg niet meer weg te denken uit hun dagelijkse activiteiten. Zo wordt koffie bij heel wat gelegenheden gedronken. De een drinkt graag na het opstaan een kopje koffie om de dag weer alert tegemoet te treden. Anderen vinden het juist lekker om een kopje koffie tijdens of juist na een maaltijd te nuttigen. Maar over het algemeen genomen is koffie een allemansvriend. Koffie en sociale gelegenheden gaan eigenlijk altijd wel hand in hand. Dit komt doordat er al generaties lang koffie is gedronken op momenten van gezellig samen even bijpraten, huwelijken, maaltijden enzovoorts.

Locaties

Maar ook op het werk is koffie niet meer weg te denken. Denk aan de fameuze opmerking dat mensen weer wat leuks hebben gehoord bij de koffieautomaat op het werk. Koffie is er in heel veel soorten. Iedereen is uniek, dus iedereen heeft vaak een net wat andere voorkeur qua koffiesmaak. Dat kan ook aan het moment van de dag liggen. Als je koffie drinkt om puur te genieten, kies je een koffie met een rijk boeket aan smaken. Drink je koffie om je wakker en alert te houden op het werk, dan volstaat vaak een zwart kopje koffie, eventueel met melk en suiker.

koffiebonen

Waar komen koffiebonen nu eigenlijk vandaan?

koffie wordt gemaakt van koffiebonen. Ze komen voor over de hele wereld. Maar de koffieplant gedijt het best in warme landen die zo op of nabij de evenaar liggen. Denk dus dan aan bekende koffielanden zoals Brazilië of Colombia. Koffiebonen zijn grofweg te onderscheiden in twee hoofdsoorten: de arabica bonen en de robusta bonen. Afrika maar ook Azië is de plek van de Robusta boon. De arabica boon vindt je in midden- en zuid America, maar eveneens in Azië.

De verschillen

Ieder mens heeft zo zijn eigen voorkeur qua smaak. Maar over het algemeen genomen kan worden gezegd dat als milde koffie je voorkeur heeft dat je uitkomt bij de arabica boon. De robusta boon is er voor de meer serieuze kop koffie, bijvoorbeeld als je een oppepper nodig hebt of als je je goed moet kunnen concentreren op het werk of school.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *