Tips voor een horeca vaatwasmachine bestellen

Tips voor een horeca vaatwasmachine bestellen

Het spreekt voor zich dat u in uw horecazaak altijd verzekerd zult willen zijn van een zo optimaal mogelijk schoongemaakte vaat. Omwille van deze reden is de keuze voor het soort horeca vaatwasmachine waar u gebruik van gaat maken van erg groot belang. Is het voor u echter niet meteen duidelijk welk type horeca vaatwasmachine nu precies voor uw zaak het interessantst is? Dan kunnen de tips op deze pagina u daar ongetwijfeld bij helpen!

  1. 1.) Vergelijk de verschillende soorten horeca vaatwasmachines

Voordat u over gaat tot het aanschaffen van een bepaalde horeca vaatwasmachine dient u er altijd rekening mee te houden dat er op de markt verschillende mogelijkheden bestaan. We maken op dit vlak dan ook een onderscheid tussen deze opties: 

  1. De voorlader horeca vaatwasmachine; 
  2. De doorschuifmachine; 

Voor het eerste toestel geldt dat ze voornamelijk geschikt is voor de kleine(re) horecazaken. In principe wordt er dan ook uitsluitend van deze horeca vaatwasser gebruik gemaakt in zaken waarbij er sprake is van tussen de 30 en 40 zitplaatsen. Door ervoor te kiezen om extra korven te kopen voor dit type van machine is het mogelijk om de capaciteit aanzienlijk uit te breiden. Dit vereist wel een (beperkte) extra investering. Daarover later meer. 

De doorschuifmachine is eigenlijk de meest professionele horeca vaatwasmachine die op de markt is terug te vinden. Dit gezegd zijnde bestaan er van dit type vaatwasser ongelofelijk veel verschillende uitvoeringen. Het bestaan van deze verschillende uitvoeringen zorgt er in de praktijk eveneens voor dat u rekening moet houden met een sterk verschil in kostprijs. Niet voor niets kan het prijskaartje van een doorschuifmachine dan ook variëren van 2.500 tot zomaar even 20.000 à 25.000 euro voor de duurste exemplaren.

  1. 2.) Benut capaciteitsvergrotende mogelijkheden

Voor een zogenaamde voorlader horeca vaatwasmachine geldt dat ze op haar best in staat is om tot wel 15 korven met vuile vaat per uur te verwerken. Dat is natuurlijk behoorlijk indrukwekkend en vergroot de totale capaciteit van het apparaat aanzienlijk. Dit gezegd zijnde is het in de praktijk wel zo dat een horeca vaatwasser standaard slechts met één korf wordt geleverd. Wilt u er zeker van zijn dat uw apparaat er in slaagt om haar volledige capaciteit op de meest optimale wijze te benutten? In dat geval is het altijd de moeite waard om extra korven te kopen. De investering die hiermee gepaard gaat zal u aangenaam verrassen. 

  1. 3.) Hou rekening met het waterverbruik van uw apparaat!

Het is tot slot van cruciaal belang om bij het kopen van een nieuwe horeca vaatwasmachine rekening te houden met het waterverbruik. Veel mensen die van plan zijn om een horeca vaatwasmachine te kopen staan er niet bij stil, maar een aanzienlijk waterverbruik brengt nog twee extra nadelen en bijbehorende kosten met zich mee: 

  1. Een groot waterverbruik zorgt ook voor hogere energiekosten; 
  2. Er is bij een groot waterverbruik ook aanzienlijk meer vaatwasmiddel vereist; 

Er zijn gelukkig ook een aantal zaken die u zelf kunt doen om de verbruikskost van uw horeca vaatwasmachine te beperken. Wat bijvoorbeeld te denken van het aansluiten van de vaatwasser op warm water in plaats van op koud water? Op deze manier kan de opwarmtijd van het toestel aanzienlijk worden ingeperkt en dat zult u zeker voelen in de portefeuille. Professionele vaatwasmachines welke op de markt zijn terug te vinden staan er om bekend gebruikt waswater terug te kunnen hergebruiken. Dat is niet alleen gunstig voor uw portefeuille, maar ook voor het milieu. 

Comments are closed.