Mooi weer of niet

Mooi weer of niet

Het heerlijke weer is voorbij, maar niet getreurd. Wij Nederlanders kunnen zeker ook leuke dingen doen ook al is het weer wat minder. Wel of geen mooie dag maakt niet uit, wat je namelijk altijd kunt doen is barbecueën. Elk huis beschikt wel over een afdak of een plek waar we barbecue droog zou kunnen staan. Lekker barbecueën in de tuin, bij parkjes in de buurt of gewoon op straat. Samen met het gezin, als koppel of lekker met de vriendengroep. Heerlijke maaltijden bereiden op de kamado bbq.

Hier in Nederland wordt er regelmatig gebarbecued. Wij Nederlanders vallen ook in top tien grootste barbecue landen.  Sterker nog uit onderzoek van Motivaction blijkt dat wij Nederlanders minimaal één keer per jaar barbecueën. Het is voor iedereen leuk om er bij te zijn, het is echt een gebeuren. Het zorgt ervoor dat je met elkaar verbonden bent en lekker samen een hapje eet. Je kan van alles op de barbecue leggen. Vlees is uiteraard het makkelijkst, vind ik ook het lekkerst en het best bekend bij de barbceu-ers.

Er bestaan zelf BBQ-teams die meedoen aan (inter)nationale barbecue wedstrijden. Klinkt heel raar of niet? Hier gaat het niet om wie het beste een worstje, burgertje, sateetje kan bakken op de barbecue. Het is hier groter, het gaat hier om serieuze menu’s samenstellen en bereiden. Nederlanders blijken hier best wel hoog op te scoren. Bent u misschien bekend met de ‘Grillmaster’ op RTL 4? Dit is al een voorbeeld. Het wordt steeds groter ook via de media.

Wat je in ieder geval met het weer kunt doen is lekker barbecueën. Waar je eten echt wordt omgetoverd tot een wereld verrukkelijke hap is op de kamado grill. Denk er dus aan om een kamado te kopen. Bij deze grill kan je zelf de warmte extreem goed reguleren waardoor de juiste hoeveelheid warmte en vocht tot je beschikking komt.

Comments are closed.