Heerlijk eten in Bali

We kunnen er momenteel door de pandemie alleen maar van dromen, een tropische vakantie naar Thailand of Indonesië. Denk bijvoorbeeld aan Bali, het eiland van de goden. Bali is al jarenlang ontzettend populair bij toeristen en met grote reden. Je kunt er tegen goedkope prijzen in prachtige en luxe villa’s verblijven, fantastisch surfen van de cultuur genieten en natuurlijk ook lekker eten. Sterker nog, de cuisine van Bali is misschien wel een van de lekkerste ter wereld. Persoonlijk zijn we zelf afgelopen jaren regelmatig in Canggu in Bali geweest en hebben we daar de cuisine geproefd. In dit artikel bespreken we hoe je heerlijk kunt eten in Bali.

Canggu

Eerst natuurlijk de vraag waar ligt Canggu. Canggu is een gebied boven de hoofdstad van Bali, Kuta waar je de perfecte balans vindt tussen rust en activiteit. In de hoofdstad vind je vaak veel toeristen uit Australië die te veel drinken, feesten en in de problemen komen. Het is een hectische, drukke stad. In het noorden van Bali vind je rust en stilte, verlaten stranden en een heerlijk rustig vakantiegevoel. Voor jonge vakantiegangers en backpackers is een middenweg vaak ideaal en dat vind je in Canggu. Daar hangt een relaxte surfsfeer vol met backpackers en lokale surfers die wel van een feestje houden maar waar het niet uit de hand loopt.

Warung

Als je in Bali verblijft zul je vele dagen in een Warung eten. In zo’n wegrestaurant kun je voor een appel en een ei, ofwel minder dan twee euro, een heerlijk bord volscheppen met goed eten. Denk aan rijst en verschillende Indonesische specialiteiten. Voor deze gerechten wordt natuurlijk veel palmolie gebruikt, een olie die alleen in Indonesië en Maleisië wordt geproduceerd. Je vraagt je misschien af, ‘what is palm oil’ maar het is een van de meest gebruikte oliën ter wereld. Goede palmolie producenten zijn aangesloten bij de European Palm Oil Alliance.

Elke week een feest

Op vakantie gaan in Bali wordt gekenmerkt door de relaxte surfsfeer en elke week een feestje. Ook in Canggu worden veel feesten georganiseerd, bijvoorbeeld bij Old Man’s en Deus Ex waar elke week een live band optreedt. Je drinkt in Bali goed bier maar ook een wijntje gaat er wel in. Bali is nog altijd een van de meest bijzondere vakantiebestemmingen ter wereld en daarom kunnen we het ten zeerste aanraden als vakantiebestemming voor de eerstvolgende vakantie na de pandemie.