Een lange rit over de snelweg? Neem even pauze in een restaurant

A2 restaurant

Het mag voor veel mensen misschien wel aanvoelen als een automatisme, feit is dat autorijden altijd het nodige vergt van ons lichaam en onze geest. Je moet constant geconcentreerd blijven en je lichaam is eigenlijk voortdurend in stand van paraatheid om in te grijpen als het nodig is. Ook voor de meest ervaren bestuurders eist dit een zekere tol. Het is dan ook niet voor niets dat experts op het gebied van verkeersveiligheid adviseren om nooit langer dan twee uur achter elkaar te rijden zonder pauze te nemen. Genoeg eten en drinken is daarbij al even belangrijk. Tijdens lange ritten af en toe pauzeren in een restaurant is daarom heel legitiem. Rijd je bijvoorbeeld over de A2 – de op één na langste snelweg van Nederland – bezoek dan eens een goed A2 restaurant nabij deze snelweg. 

A2 restaurant

Restaurants nabij snelwegen bieden deze voordelen

Restaurants die dicht bij de snelweg liggen bieden meer voordelen dan sommige mensen denken. Zo profiteer je als gast van zo’n restaurant van de volgende positieve aspecten:

• Managers en medewerkers van restaurants bij de snelweg voelen aan dat je op doorreis bent en dus niet ongelooflijk veel tijd hebt. De bediening zal dan ook snel zijn.

• Bij wegrestaurants heb je doorgaans de keuze uit veel soorten gerechten, dus ook voedzame maar licht verteerbare gerechten (ideaal als je nog een stuk moet rijden) zijn mogelijk. 

• Parkeren bij restaurants nabij de snelweg is normaliter gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *