De leukste vegetarische recepten

0
vegetarisch koken

Stel je bent vegetarisch of je wilt gewoon een keertje lekker vegetarisch koken. Dit artikel geeft je enkele recept ideeën om zonder vlees toch te kunnen genieten van je maaltijd.

Pasta met pompoen en walnoten

Wat heb je nodig? 300 gram pasta, 800 gram pompoenblokjes, 75 gram walnoten, 5 tenen knoflook, 8 gram verse salie, 4 el olijfolie.

Hoe maak je het? Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de pompoenstukjes gaar in 6 minuten. Hak de walnoten extra fijn. Snijd de knoflook en de salie fijn. Bak vervolgens de knoflook en walnoten 3 minuten en voeg daarna de salie toe. Giet de pasta en pompoen af, vang minimaal 2 el kookvocht op. Meng de pasta en pompoen met het walnoten knoflook mengsel en de olijfolie en het water. Smakelijk eten!

vegetarisch koken

Vegetarische kapsalon

Wat heb je nodig? 450 gram frietjes, 100 gram ijsbergsla, komkommer, tomaat, ui, 175 gram vegetarische shoarma of gyros, 50 gram geraspte kaas en knoflooksaus.

Hoe maak je het? Bak eerst de frietjes in de frituur, airfryer of oven volgens de verpakking. Snijd de ui in ringen en bak deze samen met het vegetarische vlees in een pan. Leg de frietjes vervolgens in een ovenschaal met het vegetarische vlees er overheen. Strooi de kaas er overheen en laat dit geheel 5 minuten grillen in de oven. In de tussentijd kan je de tomaat en komkommer in plakjes snijden. Haal de kapsalon uit de oven en strooi er sla tomaat en komkommer over. Voeg als laatste de knoflook toe en eten maar!

Sushi rijst met zoetzure aubergine

Wat heb je nodig? 150 gram sushirijst, 1 ui, 1 aubergine, 2 el rode wijnazijn, 2 tl sojasaus, 2 el suiker, 2 el maïzena, 200 gram sperziebonen.

Hoe maak je het? Maak de rijst klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit de ui en aubergine aan in een pan voor 10-15 minuten. Meng de azijn met sojasaus, suiker en de maïzena. Voeg de sperziebonen en het azijnmengsel toe en laat nog 6 minuten koken.

Met deze recepten kan je lekker vegetarisch koken! Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *